Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Nano Infrarood

Infrarood verwarming voordeliger dan warmtepomp

 

Duits onderzoek wijst uit dat infraroodverwarming voordeliger is dan een warmtepomp. Goed bericht voor Ainano en haar klanten. Met de besparing kan je de zonnepanelen op je dak betalen. En er is nog meer goed nieuws. Infrarood is goed voor je gezondheid. Reden voor een zomeraanbod. Onze nano-infraroodpanelen van Sun Direct (PE350 en PE 380) bieden wij nu aan voor € 244,50.

Meer dan 250 panelen voor Deventer Stroomt

Ainano BV heeft inmiddels ongeveer 250 infraroodpanelen in Deventer afgeleverd. Caspar Pompe heeft de panelen persoonlijk bij de klanten afgeleverd. Hij geeft zodoende uitleg en advies aan de klanten van Deventer Stroomt. Vaak worden de panelen gehangen onder een bureau. De temperatuur in de rest van de werkkamer kan dan lager blijven. Je hebt zo een warm onderlichaam en je houd je hoofd koel. Met een koel hoofd kan je beter werken.  

De winter in met nano-infrarood

We naderen de winter. Op uw werkplek op zolder of in de omgebouwde garage wilt u dan ook nog lekker kunnen werken. Maar liefst zonder het hele huis te verwarmen. Met een nano-infrarood paneel  kan de thermostaat op 18 graden blijven, terwijl u toch prettig kan werken. Onze nano-infraroodpanelen van Sun Direct (PE350 en PE 380) bieden wij nu aan voor € 244,50. Inwoners van de Gemeente Deventer krijgen via het programma Deventer stroomt € 100,- korting (zie de voorwaarden).

Infrarood en zon voordeliger dan warmtepomp

Positieve verhalen waar we in deze tijd op zitten te wachten. Het beste bericht is het rapport van een Duits onderzoeksburo – na twee-en-een-half jaar onderzoek. Het buro constateert dat infrarood verwarming voordeliger is dan verwarming met een warmtepomp. Het gaat om onderzoek van  Forschungsprojekt “IR-Bau”. Zij vergeleken investeringen en maandlasten van een aantal proefwoningen. Ook het wooncomfort voor de bewoners woog mee. Het voordeel is zo groot dat de zonnepanelen op het dak daarvan zijn betaald. Het onderzoek bevestigt dat de combi van zon en infrarood een aantrekkelijk aanbod is. Met name voor goed geïsoleerde nieuwebouwwoningen. En om energie te besparen. De infraroodpanelen van Ainano zijn ook nog extra zuinig, door de ‘energy saver’ die achter het paneel is gemonteerd.

Infrarood is goed voor je gezondheid

Infraroodstraling blijkt ook geneeskracht te hebben. Waar ligt dat nu aan? De korte verklaring is dat het onzichtbare infrarood licht de structuur van het water in je lichaamscellen versterkt. De waterhuishouding van je cellen is belangrijk voor je energiehuishouding. Als de energiehuishouding in balans is, dan krijg je minder ziektes. Dus die Deventer nano-infrarood panelen blijken ook nog eens goed te zijn voor je gezondheid!

Water en Infrarood licht

Wij mensen bestaan voor 75 á 80% uit water. Dat water zit als een soort gel-structuur  in onze cellen. Onderzoeker Gerald Pollack heeft ontdekt dat met name infraroodlicht  – een belangrijke rol speelt bij het opbouwen van die gel  in onze cellen. In een zeer interessant boek legt hij uit dat watergel functioneert als een soort accu. Die accu geeft energie aan je cellen, zodat ze beter gaan functioneren.

Spannend avontuur! -- Meer weten?

Waar ligt nu de link tussen de infraroodpanelen van Deventer Stroomt en het verhaal over water en gezondheid? Caspar Pompe van Ainano is tevens trekker van Stichting Watergas.NU. Door het inhaleren van watergas kan je er voor zorgen dat er genoeg watergel in de cellen komt. Op www.watergas.nu kan je verder lezen over de ervaringen daarmee en waarom water en licht zo belangrijk zijn voor je gezondheid. Een heel spannend avontuur!

Werking
In de microscopisch kleine structuur van het paneel ontstaan electrische wervelstroompjes. Die brengen warmte in het materiaal. De wervelingen geven een lange-golf straling. Een deel van de warmte wordt aan de lucht afgegeven (convectie), zoals bij een radiator. De lange golf zorgt voor een aangename warmte als men zich in het invloedsgebied van de panelen bevind. De lange-golf straling is niet schadelijk. Een voordeel is ook dat objecten, zoals tafels, stoelen en muren door de straling worden opgewarmd. Die warmte blijft zo langer beschikbaar.

Nano-Infrarood is zuinig
De elektriciteit wordt ter plaatse omgezet in warmte. Daarom zijn de panelen efficiënter dan radiatoren van een CV. 
Bij stralingswarmte heeft men het al warm bij een lagere temperatuur op de thermostaat. Dat kan wel 2 graden schelen.

WiFi – thermostaat
De thermostaat kan worden verbonden met de WiFi. De WiFi-thermostaat is direct verbonden met een tussenschakelaar. De stekker van het paneel steekt in deze tussenschakelaar. 

Ook andere apparatuur kan via de WiFi worden geschakeld. Er zijn apps beschikbaar, zodat men vanaf de telefoon de panelen en de apparatuur op afstand kan bedienen. Men moet rekenen op ongeveer Euro 50,- voor de toegangspoort naar de WiFi-router en nog eens ongeveer Euro 50,- per thermostaat. Los levert Ainano deze apparatuur niet, maar is wel leverbaar in het kader van een project. 

Is het goedkoper dan gas-CV?
Ja, Nano is goedkoper. In een gewoon huis scheelt Nano niet veel met een gas-CV. Maar gas wordt in de toekomst duurder en (groene) stroom wordt steeds goedkoper. In combinatie met zonnepanelen scheelt het aanzienlijk – zie de rekenvoorbeelden. Daarom passen zonnepanelen en nanopanelen goed bij elkaar.

Andere voordelen
Voor een gas-CV moet men maandelijks vastrecht betalen. En een serviceabonnement kost ongeveer een tientje per maand. Dat kan bij nanopanelen wellicht vervallen. In de bijkeuken krijgt de huurder meer ruimte.
Voor nieuwbouw: – geen schoorsteen op het dak. Dus minder kans op lekkages. De investeringen zijn ongeveer 25% geringer (geen leidingen door de woning). Nanopanelen zijn daarom in toenemende mate populair in nieuwbouwprojecten.

‘All electric’
Zeker als zonnepanelen zijn geïnstalleerd is het aantrekkelijk om alles met elektriciteit te doen. Men kan dan koken met inductie. Tapwater in de keuken komt uit een doorstroomboilertje. Voor douchen kan men ook een zo’n boiler gebruiken. Sommige mensen kiezen voor het douchen voor een grotere boiler.

Advies
Voor het doorrekenen van één specifieke woning van consumenten plus advies kost € 50,-. Na ontvangst van betaling geven wij je vrijblijvend advies. Bij bestelling wordt dit bedrag verrekend.
Stuur een mail naar
comfort@ainano.nl met een tekening van uw woning(en) en uw contactgegevens. Geef ook informatie over de huidige situatie. Dan kunnen we een vergelijking maken. Sociale-Woningbouw Corporaties en VVE's leveren we graag maatwerk. Bel ons voor het maken van een afspraak: 06 5252 5935.

 

 

 

 
Ainano door ProShops