Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Nano Infrarood

Nano-Infrarood als alternatief voor de CV
Energietransitie is een dure grap. Woningbouwcorporaties besteden wel € 40.000,- om een woning klimaatneutraal te maken. Nano-infrarood biedt in veel gevallen een interessant alternatief. 

Pakket: Woning van het gas los - ca Euro 5.000,-
Ainano is speciaal opgericht met focus op Nano-panelen. Want nano-infrarood verwarming is de sleutel voor de energietransitie voor de woningbouw. Niet omdat het moet. Nee, omdat u dat wil. Nano-infrarood is in gebruik goedkoper dan gasverwarming. Zeker als uw woningen al zijn voorzien van zonnepanelen. De investeringen zijn ook betaalbaar.
Wij bieden een totaal pakket. Advies, Aanleg. Een woning van circa 100 m2 kan voor circa 5.000,- Euro van het gas los (exclusief zonnepanelen).

Nano-Infrarood vervangt de CV
Nano-Infrarood is de verwarming van morgen. Nano is goedkoop. Nano is zuinig. En Nano geeft een aangename warmte. Hoe werkt Nano-Infrarood?

60% lange-golf straling, 40% convectie


Werking
In de microscopisch kleine structuur van het paneel ontstaan electrische wervelstroompjes. Die brengen warmte in het materiaal. De wervelingen geven een lange-golf straling. Een deel van de warmte wordt aan de lucht afgegeven (convectie), zoals bij een radiator. Ongeveer 60% van de energie wordt omgezet in straling. De lange golf zorgt voor een aangename warmte als men zich in het invloedsgebied van de panelen bevind. De lange-golf straling is niet schadelijk. Een voordeel is ook dat objecten, zoals tafels, stoelen en muren door de straling worden opgewarmd. Die warmte blijft zo langer beschikbaar.

Nano-Infrarood is zuinig
De elektriciteit wordt ter plaatse omgezet in warmte. Daarom zijn de panelen efficiënter dan radiatoren van een CV. 
Bij stralingswarmte heeft men het al warm bij een lagere temperatuur op de thermostaat. Dat kan wel 2 graden schelen.

WiFi – thermostaat
De thermostaat wordt verbonden met de WiFi. Er zijn apps beschikbaar, zodat men vanaf de telefoon de panelen kan bedienen.

Dutchy Energy Saver
De DutchIE panelen zijn uitgerust met de ‘Dutchy Energy Saver’. Die zorgt er voor dat de panelen niet 560 Watt per uur gebruiken, maar slechts 350 tot 400 Watt. De nanopanelen van DutchIE zijn dus extra zuinig.

Is het goedkoper dan gas-CV?
Ja, Nano is goedkoper. In een gewoon huis scheelt Nano niet veel met een gas-CV. Maar gas wordt in de toekomst duurder en (groene) stroom wordt steeds goedkoper. De Dutchy Energy Saver maakt het verschil groter. In combinatie met zonnepanelen scheelt het aanzienlijk – zie de rekenvoorbeelden. Daarom passen zonnepanelen en nanopanelen goed bij elkaar.

Andere voordelen
Voor een gas-CV moet men maandelijks vastrecht betalen. En een serviceabonnement kost ongeveer een tientje per maand. Dat kan bij nanopanelen wellicht vervallen. In de bijkeuken krijgt de huurder meer ruimte.
Voor nieuwbouw: – geen schoorsteen op het dak. Dus minder kans op lekkages. De investeringen zijn ongeveer 25% geringer (geen leidingen door de woning). Nanopanelen zijn daarom in toenemende mate populair in nieuwbouwprojecten.

‘All electric’
Zeker als zonnepanelen zijn geïnstalleerd is het aantrekkelijk om alles met elektriciteit te doen. Men kan dan koken met inductie. Tapwater in de keuken komt uit een doorstroomboilertje. Voor douchen kan men ook een zo’n boiler gebruiken. Sommige mensen kiezen voor het douchen voor een grotere boiler.

Rekenvoorbeelden
Binnenkort presenteren wij twee rekenvoorbeelden;
A) een klein appartement (60m2) van een woningbouwvereniging en
B) een villa op de Utrechtse heuvelrug met een maandelijkse energierekening van € 350,- .

Advies
Voor het doorrekenen van één specifieke woning van consumenten plus advies kost € 50,-. Na ontvangst van betaling geven wij je vrijblijvend advies. Bij bestelling wordt dit bedrag verrekend.
Stuur een mail naar
comfort@ainano.nl met een tekening van uw woning(en) en uw contactgegevens. Geef ook informatie over de huidige situatie. Dan kunnen we een vergelijking maken. Sociale-Woningbouw Corporaties en VVE's leveren we graag maatwerk. Bel ons voor het maken van een afspraak: 06 5252 5935.

 

 

 
Ainano door ProShops