Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Ainano

Oprichting
Ainano is op 3 januari 2020 opgericht door Caspar Pompe en Tjeerd de Boer.

Visie op energietransitie: we WILLEN van het gas af
Onze energievoorziening zal in de toekomst van vier bronnen komen: Zon, Water, Aarde, Wind. Die energieën zijn in overvloed van beschikbaar. Wereldwijd wordt gewerkt aan nieuwe technologie. Eens zullen we vrijwel geen fossiele brandstof meer nodig hebben. Maar we gaan niet wachten. We beginnen met Nano Infrarood als belangrijke sleutel naar een betaalbare energietransitie voor iedereen. En Ja, vanaf vandaag. We willen van het gas af!

Missie
Ainano richt zich in eerste instantie op de sociale woningbouwsector, de VVE-sector en projectontwikkeling.
Daarnaast denken en doen wij graag mee met speciale klimaatprogramma’s van gemeentes. 
Ainano biedt totaal oplossingen voor woningen en kantoren. Uitgangspunt is toepassing van nano-infraroodpanelen. Voor circa Euro 5.000,- wordt een woning van circa 100 m2 van het gas losgekoppeld.

Pijn …….
Woningbouwcorporaties rekenen met zo’n 30.000,- Euro per woning aan klimaataanpassingen. Dat telt op tot enorme bedragen! De oplossingen die momenteel veelal worden toegepast hebben allemaal wel hun haken en ogen. Warmtepompen zijn duur en bij strenge vorst niet altijd betrouwbaar. Om de warmtevraag van de woningen terug te dringen moeten deze goed worden geïsoleerd. En dus ook geventileerd om schimmel op het behang te voorkomen. Niet alleen verhoogt isolatie en ventilatie de transitiekosten. Het is ook de vraag of we voldoende technisch personeel kunnen vinden om die klus te klaren. Warmtenetwerken zijn duur in aanleg en maakt gebruikers afhankelijk van langdurige contracten. Kortom, energietransitie doet nog te vaak pijn.

…en Gein
Tot onze grote verbazing blijken nano-infraroodpanelen als hoofdverwarming een interessante oplossing te bieden. De investeringen zijn relatief laag. En enkele vaste lasten vallen weg, zoals het servicecontract voor de CV en de vaste lasten van de gasaansluiting. De panelen kunnen op 220 volt worden aangesloten. Een krachtstroomaansluiting is dus niet nodig (wel opletten op een goede verdeling van de panelen over de groepen in de meterkast!). Voor warm tapwater kan je dan een doorstroomboiler monteren. Als je pubers hebt in huis misschien een wat grotere….. ;-).
De investeringen voor de nanopanelen en de overige elektrische apparatuur zijn te overzien. In combi met zonnestroom wordt nano echt een aantrekkelijke optie. Betaalbaar van het gas los!

Markt
In Nederland hebben we ongeveer 7,5 miljoen woningen. De sociale woningbouwsector heeft ongeveer 2,5 miljoen woningen. Elk jaar verhuist ongeveer 6% van hun huurders. Voor woningbouwcorporaties is dat een geschikt moment om de woningen een beurt te geven. Als daarbij gekozen wordt voor nanopanelen, dan moeten er elk jaar een paar miljoen nanopanelen worden gemonteerd. En dan hebben we het alleen nog maar over de sociale-woningbouwsector!

Installatietechniek

Ainano werkt samen met van Melis Installatietechniek in Overasselt. Zo beschikken we over deskundige technici voor incidentele projecten en voor training van huis-installateurs. Van Melis Installatietechniek (vMIT) biedt verschillende producten aan. Bijvoorbeeld warmtepompboilers van Ariston

Ons team
Ainano is een jong bedrijf. We kunnen kleine projecten zelf ter hand nemen.Voor projecten voor Corporaties en VVE's werken wij graag samen met de huis-installateur die de voorkeur geniet van de corporatie.
 

Opgericht door oude knarren bouwen we aan een team van jonge mensen verspreid over Nederland.
Als je mee wil doen vragen we het volgende:
* Autonoom kunnen werken om klanten blij te maken
* Gevoel voor techniek
* Goed willen samenwerken
Ken je- of ben je iemand die enthousiast mee wil doen om voor onze klanten “plus” op de meter te krijgen?
Neem contact op met Caspar Pompe – 06 5252 5935.
Vergeet niet vooraf een mailtje te sturen naar c.pompe@ainano.nl met zijn/haar of jouw CV.

 

 
Ainano door ProShops